Parkinson

Met de gevolgen van de ziekte van Parkinson wordt u elke dag geconfronteerd. Vooral omdat uw motoriek verstoord is. Veel voorkomende klachten zijn beven (tremoren) en spierstijfheid waardoor het moeite kost om een beweging te beginnen, u beweegt langzamer dan vroeger en u neigt naar voorover lopen of zitten. Op termijn ontstaan meestal moeilijkheden met lopen en dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld omdraaien in bed.

 

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om naar een fysiotherapeut te gaan wanneer u Parkinson heeft. Bijvoorbeeld als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, of als uw conditie is verminderd. Of u bent het afgelopen jaar meerdere malen gevallen en bent hierdoor geneigd om minder te bewegen. Heel begrijpelijk maar actief blijven heeft juist een positieve uitwerking op uw klachten en is van groot belang.
Onze fysiotherapeuten helpen u daarbij. Binnen onze praktijk bieden we zowel groepstherapie als individuele therapie aan voor mensen met COPD en krijgt u naast goede voorlichting een beweegprogramma zodat u ook op langere termijn zoveel mogelijk actief en zelfstandig blijft. 

 

Bron: