071- 33 134 50

 

Ons Lage Rug Programma 

 

Onze praktijk heeft een speciaal rug programma opgesteld. U wordt behandeld door ons specialistisch rug team. Dit behandelprogramma biedt extra voordelen naast de 1 op 1 begeleiding zoals bijvoorbeeld e-health en telefonische ondersteuning. Ook bieden we informatie en oefeningen in groepsverband. Tijdens de eerste afspraak wordt er samen met u gekeken wat het beste bij u past. Wilt u alvast wat informatie over uw rugklachten, kijk dan het onderstaande filmpje. 

Doelgericht uw rugklachten aanpakken 

Tijdens de eerste afspraak, zal onze rug-specialist aan de hand van enkele specifieke vragen en testen beoordelen of het lage rug programma voor u relevant is. Vervolgens worden samen met u doelstellingen opgesteld. Deze doelstellingen zijn altijd gericht op: 

  • Het verbeteren van uw lichamelijk functioneren;  
  • Het verminderen van pijnklachten; 
  • Het voorkomen van terugkeer van de klachten.

Wil u alvast beginnen? Dan kunt u onderstaande filmpjes gebruiken om zelf de eerste stappen te zetten.

Programma op maat 
Het programma biedt een mix van diverse behandelvormen en een combinatie van begeleiding in de praktijk en online begeleiding. Hierbij wordt gekeken naar wat voor u het meest effectief is. Naast behandelingen in de praktijk kunt u (groeps)trainingen en oefeningen krijgen, voorlichting en adviezen, of coaching met betrekking tot het juiste gebruik van uw rug. Allemaal bedoeld om de belastbaarheid (wat uw lichaam aan kan) af te stemmen op wat u van uw lichaam vraagt. 

 

Extra voordelen van dit programma zijn 

  • Groepstraining/voorlichting zonder extra kosten; 
  • Follow-up bij recidief (terugkeer) van uw klacht binnen een bepaalde periode; 
  • Begeleiding op afstand via e-health; 
  • Telefonische en online ondersteuning. 

 

Vergoeding zorgverzekeraar 
Dit programma is goedgekeurd en wordt vergoed per zitting vanuit de aanvullende verzekering Bij de volgende verzekeraars wordt het als totaal pakket vergoed (wel omgerekend in zittingen):

- VGZ-IZA-UMC-Univé

- Menzis en Anderzorg

- CZ

- Zilveren Kruis - De Friesland - Interpolis - ProLife en One Underwriting